​Atletul român Marius Cocioran s-a clasat pe locul 24 în cursa de 50 km marş, disputată vineri dimineaţa pe un parcurs la Odori Park din oraşul Sapporo, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în timp ce titlul olimpic i-a revenit neaşteptat polonezului Dawid Tomala.

Marius CocioranFoto: Facebook - COSR

Tomala, 31 ani, locul 19 la cursa de 20 km marş de la Londra 2012, a trecut primul linia de sosire cu timpul de 3h50min08sec, fiind urmat în clasament de germanul Jonathan Hilbert la 36 secunde şi de canadianul Evan Dunfee la 51 secunde.

Marius Iulian Cocioran, 38 ani, a trecut al 24-lea linia de sosire cu timpul de 4h01min43sec. Românul s-a clasat al 36-lea la Londra 2012, iar la Rio 2016 a fost descalificat în proba de 50 km marş, informează Agerpres.

În acest an, Cocioran (CSM - CSU Reşiţa) a stabilit un nou record naţional la 50 km marş (3h55min29sec), la Europenele de marş pe echipe de la Podebrady (Cehia).

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleţi: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Andrea Miklos (400 m).

Ghelber s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului, în timp ce Iuşco, Rotaru, Firfirică, Bobocea şi Toader nu au trecut de calificări, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

La aruncarea suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac s-a calificat în finala probei de aruncare a suliţei de sâmbătă, cu o performanţă de 83,27 metri, personal best.