Indonezia le-a dăruit jucătoarelor sale de badminton care au câștigat aurul olimpic numerar, vaci, o casă și un restaurant de chifteluțe, relatează Insider.

Greysia Polii si Apriyani Rahayu au castigat medalia de aur la proba de badminton dubluFoto: Ou Dongqu / Xinhua News / Profimedia Images

Jucătoarele de badminton Greysia Polii și Apriyani Rahayu au adus acasă aurul olimpic de la Tokyo după ce au obținut o victorie-șoc împotriva echipei Chinei.

Victoria a fost urmată de un val de cadouri, autoritățile insulei Sulawesi - de unde este Apriyani - promițându-i cinci vaci și o casă. După aceea lanțul de restaurante indonezian Baso Aci Abang le-a promis celor două un chioșc de chifteluțe.

Ministrul turismului Sandiaga Uno a plusat la rândul său, promițând luni că jucătoarele vor putea vizita gratuit cele mai populare 6 destinații turistice ale țării, potrivit South China Morning Post.

Cadourile se adaugă premiului de 5 miliarde de rupii (aproximativ 350.000 de dolari) primit din partea guvernului - o sumă fabuloasă pentru o țară care avea un venit mediu de 11.750 de dolari în 2020.

Badmintonul este singurul sport la care Indonezia a reușit până acum să câștige o singură medalie de aur la Jocurile Olimpice de anul acesta însă sportivii săi au obținut și o medalie de argint și trei de bronz.

Victoria obținută luni de cele două jucătoare de badminton a dus țării a opta sa medalie olimpică la acest sport de la introducerea sa la Jocurile Olimpice din Barcelona din 1992.

Indonezia a obținut de atunci o medalie de aur în proba de badminton la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice cu excepția Olimpiadei de la Londra. Țara din sud-estul Asiei a câștigat în total 37 de medalii olimpice de la prima sa participare la jocuri care a avut loc în 1952.

Indonezia nu este singura țară din Asia de Sud-Est care a oferit premii importante medaliaților săi olimpice.

Halterofila filipineză Hidilyn Diaz a fost premiată de autorități cu 660.000 de dolari și două case după ce a câștigat prima medalie olimpică de aur din istoria țării pe 27 iulie.

Companii private i-au oferit lui Diaz bani în plus, alte case și o dubiță, potrivit Nikkei Asia.

Citește și: