Simone Biles a fost în centrul atenției la ediția de la Tokyo a Jocurilor Olimpice. Retrăgându-se de la cinci probe din cauza problemelor de sănătate mintală, gimnasta a declarat după încheierea competițiilor feminine că este mai greu pentru reprezentantele sexului feminin să facă sport de performanță.

Simone BilesFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

”Este greu, dar mai greu este pentru o femeie să fie atlet pentru că toată lumea vrea ca tu să nu reușești și să te prăbușești.

Ce facem noi nu este ușor. Dacă ar fi, toată lumea ar putea să reușească. Nu suntem doar atleți, ci oameni și avem emoții și lucruri la care încercăm să lucrăm <<în spatele cortinei>>.

Cred că este ceva ce oamenii trebuie mai mult să ia în considerare (n.r. problema sănătății mintale a atleților). Să fiu <> nu m-a afectat. A fost vorba de ceea ce voiam eu să obțin și faptul cătoată lumea îmi spunea că eu sunt piesa de rezistență a echipei. Asta m-a stresat constant.

Să pui sănătatea mintală pe primul loc. Nu contează că ești pe cea mai mare scenă, sănătatea ta este mult mai importantă ca orice medalie”, a declarat Simone Biles după încheierea competiției de gimnastică de la JO Tokyo 2020.

Gimnasta americană a fost pe toate reclamele olimpice din SUA înainte de începerea competiției din Tokyo, fiind promovată pe toate canalele de comunicare existente, potrivit Marca.com.

Simone Biles a cucerit medalia de bronz la bârnă, probă de la JO 2020, dars-a retras din următoarele finale: echipe, individual-compus, sărituri, paralele şi sol.

În vârstă de 24 de ani, gimnasta a acuzat un blocaj mental în concursul pe echipe, de unde s-a retras ulterior.