Mai mulți fotbaliști și rugbiști ai delegației australiene la Olimpiadă au provocat incidente pe parcursul zborului de întoarcere de la Tokyo. Aceștia erau sub influența alcoolului, iar Comitetul Australian Olimpic a cerut luarea urgentă a unor măsuri disciplinare.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Ian Chesterman, preşedintele Comitetului Australian, s-a declarat "profund dezamăgit" de incidentele survenite la bordul avionului companiei Japan Airlines, care au implicat consum excesiv de alcool, refuzul de a purta mască, comportament dispreţuitor faţă de personalul de bord şi un incident în care un sportiv a vomitat în toaletă.

"Astfel de comportament este clar inacceptabil şi nu corespunde normelor echipei australiene. Este vorba de o echipă mândră, care s-a comportat minunat după o pregătire grea, iar majoritatea sportivilor s-a comportament superb pe teren şi în afara lui. Echipele de rugby şi fotbal sunt formate din persoane foarte bune, dar unele au făcut alegeri greşite, aşa cum fac tinerii din când în când. Sper că pe viitor vor face alegeri mai înțelepte", a declarat Chesterman.

Potrivit AFP, 49 de sportivi de la nouă discipline s-au aflat la bordul avionului care a aterizat vineri la Sydney. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat că încă se anchetează incidentele.