Podiumul în proba de park la skateboaring din cadrul JO 2020 a avut media de vârstă de doar 14,7 ani. Deși campioana are 19 ani, medaliata cu argint are vârsta de 12 ani, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat o britanică de 13 ani.

Hiraki Kokona locul doi la skateboarding in cadrul JO Tokyo 2020 la 12 aniFoto: olympics.com

Japoneza Sakura Yosozumi (19 ani) a devenit prima campioană olimpică la Park, una dintre cele două probe din cadrul concursului de skateboard, noul sport inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Cu o notă de 60,09 puncte, Yosozumi a devansat-o pe compatrioata sa Kokona Hiraki (59,04), în vârstă de 12 ani, 11 luni şi 9 zile, şi pe o altă mare favorită, britanica Sky Brown (56,47), care are 13 ani.

Japonia câştigase deja, săptămâna trecută, primele titluri olimpice din istoria skateboard-ului, prin Momiji Nishiya (13 ani), la feminin, şi Yuto Horigome (22 ani), la masculin, în proba stradală.

Skateboard-ul este unul dintre cele cinci noi sporturi incluse în programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alături de surfing, karate, escaladă şi baseball/softball, potrivit Agerpres.