Larisa Iordache va lupta pentru medalie în finala de marți de la bârnă la JO Tokyo 2020, dar veștile venite din capitala Japoniei nu sunt deloc bune. Gimnasta accidentată la metatarsiene nu poate să se antreneze normal și are dureri la piciorul stâng.

Larisa IordacheFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

În vârstă de 25 ani, Larisa Iordache s-a accidentat la piciorul stâng în semifinalele la bârnă la JO Tokyo. Diagnosticată cu entorsă metatarsiană la piciorul stâng, gimnasta face eforturi supraomenești pentru a putea concura în finala de pe 3 august.

Unul dintre antrenorii Larisei, Cristian Moldovan, a vorbit despre starea de sănătate a gimnastei și greutățile prin care trece.

Cristian Moldovan - ”O doare piciorul. E dezamăgită”​

  • „Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală.
  • O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii.
  • Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de canotaj, toți sunt focusați pe recuperarea Larisei.
  • „Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut.
  • La mijloc e și o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar încercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil”, a declarat pentru GSP Cristian Moldovan.

În calificări, Iordache a fost notată cu 14.133 la bârnă, a patra notă din concurs. Finala va avea loc în 3 august de la ora 11:50, ora României. Gimnasta din România ar urma să intre a treia în concurs.