Solicitarea echipei de Formula 1 Red Bull de penalizare cu 10 secunde a pilotului Lews Hamilton a fost respinsă de Federația Internațională de Automobilism (FIA). Pilotul britanic a forțat la Silverstone ieșirea în decor a liderului la general Max Verstappen, pilot Red Bull. Pentru gest, Hamilton a fost aspru criticat.

Lewis HamiltonFoto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Red Bull ceruse reanalizarea accidentului de la Silverstone în care au fost implicaţi Lewis Hamilton şi Max Verstappen, în speranţa că britanicul va primi o penalizare mai mare, dar a fost refuzat.

La Marele Premiu al Marii Britanii, Lewis Hamilton a provocat un accident în urma căruia rivalul său la titlul mondial, Max Verstappen (Red Bull), a fost nevoit să abandoneze.

Maşina pilotului de 23 de ani a fost atinsă de Mercedes-ul lui Lewis Hamilton la intrarea în virajul de mare viteză Copse şi a fost proiectată în barierele de protecţie. Potrivit şefului Red Bull, Christian Horner, Verstappen a suferit un "impact de 51G" cu barierele formate din cauciucuri.

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar mai târziu lui Hamilton i s-a acordat o penalizare de 10 secunde de către comisarii FIA pentru rolul său în accident.

Verstappen a fost transportat la spital după accidentul suferit în primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii. El a fost externat, după ce nu i s-a descoperit nicio problemă de sănătate.

Hamilton a reușit ulterior să câștige la Silverstone și s-a apropiat la doar 8 puncte de Verstappen.