​Fethi Nourine, judoka algerian care s-a retras de la Jocurile Olimpice după tragerea la sorţi care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, s-a declarat mândru de decizia sa, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Judo şi acreditarea lui Nourine la JO a fost retrasă după decizia de săptămâna trecută a algerianului. Joi, Nourine a revenit în Algeria.

"Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de . Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru", a spus sportivul, întâmpinat la aeroport de un grup de fani.

"Mă bucur că am înfuriat şi că am primit mesaje de susţinere din lumea arabă. Această decizie mă onorează şi onorează statul algerian, pentru că preşedintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că nu binecuvântăm normalizarea (relaţiei cu Israel) şi că susţinem cauza palestiniană", a mai afirmat Fethi Nourine.

La 23 iulie, Fethi Nourine a decis să se retragă din competiţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a nu fi nevoit să înfrunte un adversar israelian pe partea sa de tablou. Nourine (-73 kg) urma să-l aibă ca adversar mai întâi pe sudanezul Mohames Abdalrasool, iar apoi, în caz de victorie, pe israelianul Tohar Butbul.

Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiţie din această cauză. El a procedat la fel şi la Mondialele din 2019, informează News.ro.