A impresionat prin evoluțiile sale de la JO 2020 (cu toate că nu a obținut vreo medalie), fiind lăudat de unii dintre adversari, dar și de specialiști. David Popovici (16 ani) a încheiat pe locul 7 finala de la 100 metri liber, iar după concurs a transmis un mesaj.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Pe contul personal de Instagram acesta promite că tot ceea ce a reușit în 2021 este doar începutul și că multe lucruri minunate vor veni în următoarea perioadă.

De asemenea, David mai precizează că de-abia așteaptă participarea la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice (Paris - 2024).

Ce spune David Popovici după participarea la JO la doar 16 ani

"Tot ce s-a întâmplat... incredibil. Jocurile Olimpice sunt cu adevărat o experiență frumoasă și abia aștept să revăd cercurile.

Toată munca depusă de mine în ultimul an este doar o prefață a ceea ce urmează.

Avem nevoie doar de timp, răbdare și pasiune. Le avem pe toate trei" - David Popovici, pe contul personal de Instagram.

Înotătorul David Popovici (16 ani) a luat startul joi în finala probei de 100 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivul român încheind cursa pe locul 7.

David a terminat cursa cu timpul de 48.04 secunde.

Titlul olimpic i-a revenit americanului Caeleb Dressel, cu record olimpic (47.02), acesta fiind urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

De știut:

În proba de 100 metri liber, David Popovici deținea înaintea Jocurilor Olimpice cel mai bun timp al anului la seniori (47.30 secunde). Performanța românului a fost depășită întâi în semifinale de rusul Kliment Kolesnikov (47.11) și de americanul Caeleb Dressel (47.23).

De asemenea, Dressel a reușit un record olimpic în cadrul finalei: 47.02.

S-ar putea să te intereseze și: