Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au încheiat finala de dublu vâsle feminin categorie ușoară din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe locul șase. Cozmiuc a declarat după competiție că nu s-a putut mai mult și ca se pot declara mulțumite de rezultat, dar nu și de locul ocupat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ionela Cozmiuc - ”Nu aș avea ce să-mi reproșez personal”

''De cursă suntem mulţumite, dar de locul ocupat, nu. Nu ai cum să fii mulţumit. Eu personal, dacă aş avea acum o oglindă în faţă, nu aş avea ce să-mi reproşez după un an în care am muncit foarte mult şi serios. Atât a fost să fie. Cursa noastră a fost una bună, iar dacă ceva nu a mers bine antrenorii noştri au observat de pe mal, pentru că noi acolo am dat tot ce am putut, ne-am pus sufletul în barcă şi dacă ceva nu a funcţionat, deşi nu cred, cu siguranţă că o să ni se aducă la cunoştinţă şi o să corectăm.

Ca orice sportiv care participă la o finală olimpică, dorinţa noastră era o medalie, indiferent de culoare. Am mers la start hotărâte şi încrezătoare şi ne-am propus ca la finalul celor 2.000 de metri să fim mulţumite de ceea ce am făcut acolo. Nu am încă sentimentul de dezamăgire, probabil nici nu-l conştientizez încă, dar am muncit totuşi doi ani din greu, am făcut antrenamente şi acasă, în condiţii nu tocmai potrivite canotajului, însă sunt aici, în finală olimpică, între primii şase din lume şi nu cred că e puţin lucru'', a declarat Ionela Cozmiuc pentru Agerpres după finală.

Gianina Beleagă - ”Locul șase, motivație pentru următoarea ediție”

''Locul şase în această finală a fost unul muncit, s-a văzut cât de strânsă a fost finala, de la start, până la finiş. Din păcate locul şase a fost al nostru astăzi, dar asta înseamnă doar o motivaţie pentru următoarea ediţie. Suntem mândre de rezultatul nostru, toată lumea este mândră de rezultatul nostru şi sunt alături de noi. Noi am muncit pentru locul acesta, este al nostru. Ţinem capul sus, chiar dacă nu a fost medalie şi locul întâi. Ştim prin ce am trecut şi câte hopuri am avut de trecut pentru a ajunge aici. Uneori nu credeam că o să mai ajungem aici, dar am fost echipă şi rămânem echipă.

Cursa a fost grea şi spectaculoasă, în proba noastră niciodată nu e cert cine vine pe locul întâi sau pe şase, pentru că suntem foarte apropiate ca valoare şi din cauza limitei de kilograme. Suntem mândre, mai avem de demonstrat, suntem pe la mijlocul drumului către visul nostru, dar cu un pas mai aproape pentru a-l îndeplini. Nu a fost să fie astăzi, nu disperăm, suntem mândre şi de locul şase, pentru că şi pentru acest loc la Jocurile Olimpice trebuie să munceşti ani de zile. Le felicit şi pe celelalte concurente, pentru că toate am tras până la ultimul strop de energie'', a punctat și Gianina Beleagă.

La dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

Delegația României a câștigat 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: 1 de aur (echipajul de dublu vâsle feminin) și 3 de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul de patru rame fără cârmaci masculin și echipajul de dublu rame masculin).