Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a anunţat că toţi cei cinci sportivi originari din Suceava medaliaţi, miercuri, cu aur şi argint la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor deveni cetăţeni de onoare ai judeţului.

Echipajul masculin de patru rame fara carmaci al RomanieiFoto: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

Flutur a afirmat că, din cei 101 sportivi pe care România îi are la Tokyo, 21 sunt originari din judeţul Suceava.

Flutur i-a felicitat pe canotorii români care, miercuri, au obţinut medalii de aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el precizând că cinci dintre ei sunt suceveni.

"O felicităm pe Ancuţa Bodnar de la Vatra Moldoviţei, care a luat aur în echipa de dublu vâsle cu o fată din Botoşani. De asemenea, avem patru băieţi care au luat argintul, iar toţi sunt din Suceava. Este vorba despre Mugurel Semciuc, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Mihăiţă Ţigănescu din echipa de patru rame. Îi aplaudăm şi le apreciem performanţa. Voi propune acordarea titlului de cetăţeni de onoare pentru toţi cei cinci sportivi", a declarat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Totodată, Flutur a precizat că va fi acordat şi un stimulent financiar sportivilor suceveni medaliaţi la Tokyo, însă nu a avansat nicio sumă.

Gheorghe Flutur a afirmat că Olimpiada este în plină desfăşurare şi că nu exclude şi alte surprize plăcute din partea sportivilor suceveni prezenţi la Tokyo.

"Sperăm să fie şi alte nume pe podium care să ne facă să umblăm la punguţa noastră", a afirmat Flutur, potrivit News.ro.