Fostul ministru PSD al Fondurilor Europene, Orlando Teodorovici, a scris despre ministrul Sportului Eduard Novak că „nu înțelege toată sudoarea și toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanță” și l-a numit „sinistrul sportului”, „să câștige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare ... Nu contează de care!”. Eduard Novak, care are un picior amputat, este medaliat cu aur și argint la Jocurile Paralampice de la Londra (2012) și cu argint la Beijing (2008).

Eduard NovakFoto: london2012.com

„Un ministru care nu înțelege toată sudoarea și toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanță, nu are ce căuta la conducerea sportului românesc!

Și da, așteptăm cu interes ca ”sinistrul” sportului, Carol-Eduard Novak, care nu a făcut nimic pentru sportivii români, să câștige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare ... Nu contează de care!”, a scris pe Facebook Orlando Teodorvici, după discursul înflăcărat al Anei Maria Popescu la sosirea în țară după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a reușit să cucerească medalia de argint la spadă individual.

Eduard Novak, fost patinator de performață în tinerețe, a fost supus unei operații de amputare a piciorului drept în urma unui accident de mașină.

Ulterior, Novak s-a apucat de ciclism și în 2008, la Jocurile Paralimpice de la Beijing a cucerit medalia de argint la proba de contratimp LC2 pe șosea.

În 2012, la jocurile Paralimpice de la Londra, Novak a cucerit medalia de aur la proba de urmărire C4 pe pistă și argint la proba de contratimp C4 pe șosea.

Discursul Anei Maria Popescu (Brânză) în care a criticat o parte din presă și a reclamat lipsa unei susțineri adecvate a sportivilor din partea statului a generat adevărate dezbateri pe rețelele sociale.

Remarcile spadasinei către ministrul Eduard Novak au venit după ce acesta a făcut „un comentariu nefericit” cum că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federației de scrimă ar fi fost mai mare.

VEZI ȘI: