Înotătorul David Popovici a luat marți startul în seriile de calificare pentru semifinalele probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, întrecere unde sportivul român are cea mai bună performanță a anului la seniori. David a obținut calificarea cu al optulea timp.

David PopoviciFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

David a făcut parte din seria a noua și a încheiat cursa cu timpul de 48.03 secunde.

Seria a fost câştigată de italianul Thomas Ceccon, cu 47.71, urmat de americanul Caeleb Dressel, 47.73, și de un alt italian, Alessandro Miressi, 47.83.

La final, Popovici a bifat calificarea în semifinale cu al optulea timp.

XXXXAici poți vedea cursa făcută de David Popovici

Sursa video: Eurosport

Semifinalele probei de 100 metri liber de la JO 2020 vor avea loc miercuri, de la orele 04:30 și 04:35 (va fi stabilit ulterior în care dintre semifinale va lua startul David).

Finala probei de 100 metri liber va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 05:37.

De știut:

În proba de 100 metri liber, David Popovici deține cel mai bun timp al anului la seniori, performanță reușită în cadrul Europeanului de tineret (47.30 secunde).

S-ar putea să te intereseze și:

JO 2020: David Popovici, noua senzație a natației românești, atât de aproape de o medalie - A ratat bronzul pentru două sutimi / A stabilit un nou record mondial la juniori

JO 2020 Robert Glință, despre David Popovici: „Este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial”

JO 2020: Senzaționalul David Popovici, prima declarație după ratarea bronzului olimpic: "Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei"