​Era cotată cu cele mai mari șanse la câștigarea unei medalii din lotul olimpic de judo al României, dar a ratat calificarea în sferturile competiției de la Tokyo. Andreea Chițu trece printr-un moment greu după ce a irosit ocazia împlinirii visului olimpic: cucerirea unei medalii.

Andreea ChituFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Eșecurile dureroase de la Londra (locul 9) și Rio de Janeiro (locul 7) au ambiționat-o și mai tare. A venit la Tokyo cu gândul la cucerirea unei medalii și era printre favorite.

Andreea Chițu nu și-a ascuns dezamăgirea eliminării de la JO 2020.

Andreea Chițu: Îmi vine să mă las

"Să lupţi formidabil nu îţi aduce victoria. Puteam să mă bat execrabil şi să câştig. Se pare că o medalie la Jocurile Olimpice nu e pentru mine.

Am încercat, nu a fost să fie. E un moment dificil în viaţa fiecărui sportiv când pierde, dar ăsta e sportul, sunt învingători şi învinşi.

Olimpiada rămâne însă un vis frumos, am participat de trei ori, dar asta a fost pentru mine, maximum turul doi. Gândul meu a fost să iau o medalie.

Nu am simţit nicio presiune, pentru că ştiu să gestionez momente de genul acesta. Altă presiune se pare că nu ştiu s-o gestionez, atunci când pierd.

Nu ştiu, urmează să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac. Acum nu ştiu ce va fi, chiar nu ştiu. Nu pot să dau un răspuns, acum îmi vine să spun că mă las şi gata. Din acest motiv prefer să nu dau un răspuns" - Andreea Chițu pentru Agerpres.

Sportiva noastră este vicecampioană mondială în 2014 şi 2015 şi vicecampioană europeană în 2020.

De știut:

  • România a cucerit de-a lungul participărilor şase medalii la judo la Jocurile Olimpice, una de aur, două de argint şi trei de bronz.
  • La JO de la Tokyo, România mai are doi reprezentanţi în concursul de judo, pe Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi Vladuţ Simionescu (cat. +100 kg).