​Marian Drăgulescu ocupă locul cinci la sărituri după prima subdiviziune a concursului masculin de calificare la gimnastică artistică, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Marian DragulescuFoto: romgym.ro

Drăgulescu (40 ani), vicecampion olimpic la Atena, în 2004, la sol, are o medie de 13,999 puncte, după sărituri de 13,466, respectiv 14,533.

Sursa video: Eurosport

Drăgulescu mai are două medalii olimpice în palmares, ambele de bronz, câştigate tot la Atena, cu echipa şi la sărituri.

Cea mai bună medie la sărituri o are rusul Nikita Nagornîi, 14,783 puncte, urmat de conaţionalul său Denis Abliazin, 14,733, de spaniolul Nicolau Mir, 14,133, şi de ucraineanul Igor Radivilov, 14,074.

Şi celelalte două subdiviziuni masculine se vor desfăşura sâmbătă, transmite Agerpres.

La final, primii opt gimnaşti se califică în finala probei.

Finala la sărituri va avea loc în data de 2 august.

De știut:

  • La Jocurile Olimpice, România mai este reprezentată la gimnastică de Larisa Iordache, participantă în calificări la bârnă, respectiv de Maria Holbură, care va lua startul la toate cele patru aparate.
  • Delegația României participă la Tokyo cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.