Echipa feminină a Statelor Unite care va participa la Tokyo va fi cea mai numeroasă din istoria competiției. Nu mai puţin de 329 de sportive americane vor lua parte la Olimpiada din Japonia.

Echipa olimpica a SUAFoto: Captura Facebook

329 de sportive americane şi-au câştigat dreptul de a participa la JO de la Tokyo 2020, faţă de 284 de bărbaţi. Această cifră bate recordul de femei care reprezintă o singură naţiune la o Olimpiadă, deţinut tot de Statele Unite cu 291 de reprezentante, cu ocazia Jocurilor de la Rio de Janeiro din 2016.

În fruntea listei figurează gimnasta Simone Biles, înotătoarea Katie Ledecky şi atleta Allyson Felix, care vor încerca să-şi îmbogăţească palmaresul de medalii olimpice.

În competiţiile pe echipe, fotbalul, baschetul, softball-ul şi polo pe apă sunt marile favorite la medalii de aur pentru Statele Unite, care după ce au stabilit cea mai mare performanţă la numărul de femei la Rio de Janeiro în 2016 (291 femei faţă de 264 bărbaţi), la Tokyo vor stabili un nou record cu 329 de femei, în timp ce la Londra au participat 268 de femei şi 262 bărbaţi.

De altfel, cei mai decoraţi componenţi ai echipei pentru Tokyo 2020 sunt femei, începând cu Allyson Felix (nouă medalii olimpice), Allison Schmitt (opt), Katie Ledecky (şase), Biles (cinci), Sue Bird (patru), Diana Taurasi (patru), Simone Manuel (patru) şi Mariel Zagunis (patru).

Lista olimpică a Statelor Unite pentru Tokyo include, de asemenea, cel puţin 12 femei care sunt mame, precum baschetbalista Skylar Diggins-Smith de la Phoenix Mercury (WNBA), potrivit Agerpres.