Nadia Comăneci a marcat printr-un filmuleț special cei 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, obţinut de ea la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ziua în care a făcut istorie pentru România în 1976, Nadia Comăneci a postat pe Facebook un filmulet în care, îmbrăcată în costumație de concurs, execută un mic element acrobatic în fața unei mașini cu logoul Jocurilor Olimpice.

“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner (n.r. soțul Nadiei)”, a notat Nadia Comăneci.

Acum fix 45 de ani, Nadia Comăneci scria o pagină importantă din istoria sportului mondial. La Olimpiada de la Montreal, gimnasta care pe atunci avea doar 14 ani, obţinea de şapte ori scorul perfect.

La Montreal, Nadia câștiga trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol) și intra în istoria gimnasticii mondiale.