Tegla Loroupe, fostă sportivă și actuala sefă a misiunii olimpice a Echipei Refugiaţilor la Tokyo, a fost testată pozitiv la coronavirus.

Echipa refugiaţilor care va participa la JO de la TokyoFoto: Captura video - YouTube IOC Media

Loroupe a fost testată pozitiv înainte de plecarea echipei de la Doha către Tokyo, potrivit AP. Ca urmare a acestui test cu rezultat pozitiv, echipa şi-a amânat plecarea.

Potrivit unor surse citate sub protecţia anonimatului, membrii echipei ar urma să plece în Japonia, însă Loroupe probabil va rămâne în Qatar, unde echipa s-a reunit pentru pregătiri.

În urmă cu câteva zile, CIO a anunţat că un oficial din delegaţia Echipei Refugiaţilor a fost testat pozitiv cu Covid-19. Atunci, forul a precizat că restul delegaţiei a avut rezultate negative la teste.

La Olimpiada de la Tokyo vor participa 29 de sportivi (19 bărbaţi şi 10 femei), din 11 ţări şi reprezentând 12 sporturi în cadrul Echipei Refugiaților. În prezent, aceştia sunt refugiaţi în 14 ţări diferite.

Echipa refugiaţilor a fost creată pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, la iniţiativa preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a avut atunci zece sportivi, dintre care şase vor fi din nou prezenţi, în Japonia.