Cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii au anunţat, sâmbătă, 15 cazuri de infectare cu Covid-19 în Satul Olimpic.

JO TokyoFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Primul caz de infectare cu Covid-19 în Satul Olimpic: Organizatorii nu au precizat dacă este vorba de un sportiv, un membru al stafului sau din care delegaţie face parte. Însă, potrivit postului japonez Asahi TV, ar fi vorba de un membru al delegaţiei Nigeriei, în vârstă de 60 de ani. Deşi nu a prezentat simptome, acesta ar fi fost transportat la spital, din cauza vârstei.

"Această persoană a fost testată pozitiv în sat, nu ştim dacă este vaccinată sau nu", a declarat Toshiro Muto, directorul general al JO, care a precizat că "în sat sunt măsuri anti-Covid severe: sportivii vor fi supuşi testelor zilnic şi, dacă un sportiv este testat pozitiv, el va fi izolat".

La câteva ore după primul caz, organizatorii au anunţat încă alte 14 cazuri de infectare cu coronavirus.

Totuşi, aceste cazuri nu vizează sportivi sau membri ai stafurilor echipelor de la JO. Cele 14 persoane testate pozitiv sunt doi jurnalişti, cinci membri din cadrul comitetului de organizare şi şapte muncitori, informează News.ro.