Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a postat pe Facebook primele imagini cu delegația României, proaspăt ajunsă la Tokyo pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice.

O parte a delegatiei Romaniei la TokyoFoto: COSR

”Team Romania a ajuns la Tokyo! Răbdare, bagaje, controale, teste și iar așteptare! Drumul spre Satul Olimpic a început. Succes tricolorilor!”, a fost mesajul COSR însoțit de o filmare în care tricolorii așteaptă să își ia bagajele pe aeroportul din Tokyo.

Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat, joi dimineaţă, spre Japonia, la bordul unui avion charter. Printre cei 128 de pasageri din acest prim grup al delegaţiei României se numără componenţii loturilor de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul.

Vineri, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni şi tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, vor pleca următorii sportivi români. Componenţii Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism fac parte din acest al doilea zbor.

Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda durează aproximativ 13 ore.

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.