Echipa Bahrain Victorious, care ia parte la ediția din acest an a Turului Franţei, a fost vizată, miercuri, de percheziţii ale poliţiei după etapa a 17-a a Marii Bucle. Potrivit Reuters, poliţia franceză a acţionat în urma unor suspiciuni de dopaj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducătorul formaţiei de WorldTour, Milan Erzen, a confirmat informaţiile pentru site-ul de specialitate cyclingnews.com.

"Nu este nimic special de raportat. Am avut o vizită a poliţiştilor, care au cerut fişele de pregătire ale cicliştilor. Poliţia s-a uitat în autocar şi asta a fost tot. I-au deranjat pe cicliști timp de aproximativ o oră şi apoi au plecat spunând mulţumesc. Nu ne-au dat motivul vizitelor lor, dar vom afla de la avocaţi, astăzi (n.r. - joi)", a declarat Milan Erzen.

Potrivit sursei citate, percheziţii au avut loc şi la hotelul în care sunt cazaţi membrii staff-ului şi sportivii echipei, la Pau, dar nu a fost reţinută nicio persoană.

Luna trecută, managerul general al Bahrain Victorious, Milan Erzen, şi-a apărat echipa în faţa acuzaţiilor anonime de dopaj apărute în mass-media franceză.

Potrivit Le Parisien, două persoane, între care un conducător al unei echipe, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la performanţele recente ale Bahrain Victorious atât în Turul Italiei, cât şi la Criterium du Dauphine.

Cei doi au recunoscut că nu au dovezi care să le susţină acuzaţiile sau suspiciunile, dar au ridicat totuşi îndoieli cu privire la credibilitatea echipei.

Acuzaţiile au apărut după ce echipa a obţinut unele rezultate foarte bune. Italianul Damiano Caruso a ocupat locul secund în Giro d’Italia. Au fost, de asemenea, trei victorii de etapă pentru echipă în Criterium du Dauphine, în care ucraineanul Mark Padun a realizat două performanţe surprinzătoare, câştigând etapele de munte ale cursei. Padun nu a fost inclus în echipă pentru Turul Franţei.

Erzen, care nu a fost niciodată pus sub acuzare, dar anterior a fost supravegheat de UCI din cauza presupuselor legături cu ancheta de dopaj din Operaţiunea Aderlass, şi-a apărat rapid echipa şi pe rutierii săi atunci când a fost contactat de cyclingnews.com, luna trecută.

În acest moment, olandezul Wout Poels poartă tricoul cu buline roşii, al celui mai bun căţărător, în timp ce Bahrain Victorious se află pe prima poziție în clasamentul pe echipe.

Spaniolul Peio Bilbao este ciclistul cel mai bine clasat în ierarhia generală, în actuala ediţie a Turului Franţei, pe locul 10, la 12 minute şi 53 de secunde de purtătorul tricoului galben, slovenul Tadej Pogacar, scrie News.ro.