​Prima parte a Echipei Olimpice a României a plecat, joi dimineaţă, spre Japonia, la bordul unui avion charter, în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august, informează Agerpres.

Echipa Olimpica a RomanieiFoto: Florin Citu - facebook

Printre cei 128 de pasageri din acest prim grup al delegaţiei României se numără componenţii loturilor de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a fost prezent, joi, la plecarea sportivilor. El a discutat cu membrii delegaţiei şi le-a urat succes sportivilor la concursurile de la Tokyo.

De asemenea, premierul Florin Cîţu le-a transmis mult succes sportivilor şi a adăugat că aceştia vor pleca la competiţii cu mentalitate de învingători.

"Am fost mândru şi onorat să îi felicit astăzi pe sportivii care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. I-am simţit pregătiţi! Pleacă la competiţii cu mentalitate de învingători. Ei se vor lupta cu sportivi din toată lumea pentru a câştiga competiţiile din atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, gimnastică, înot, caiac-canoe, lupte, scrimă, tenis de masa, tir sportiv şi fotbal. Mult succes şi să ne faceţi fericiţi, pentru că mândri de voi suntem deja!", a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Vineri 16 iulie, tot de la Salonul Oficial al aeroportului ''Henri Coandă'', şi tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie, care va decola la ora 21:50, va pleca următorul grup, cu componenţii loturilor de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.

Echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Delegaţia va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori.