Steven Kruijswijk, olandezul care a obținut locul al treilea la ediția din 2019 a Turului Franței, a abandonat miercuri în timpul etapei a 17-a a ediției actuale a competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kruijswijk, 34 ani, locul 4 în Turul Italiei 2016 respectiv în Turul Spaniei 2018, suferea de dureri acute de cap şi starea sa de sănătate nu a reuşit să se îmbunătățească în ultimele zile. Este pentru prima oară când olandezul abandonează Turul Franţei, la care a participat de şase ori.

Prin retragerea lui Kruijswijk, danezul Jonas Vingegaard, locul 3 la general, pierde unul dintre locotenenţii săi importanţi în etapele alpine din Pirinei.

Danezul este la 5 minute și 32 de secunde de liderul Tadej Pogacar (Slovenia) şi va fi susţinut în restul competiţiei doar de trei coechipieri: belgianul Wout van Aert, americanul Sepp Kuss, ambii câştigători ai câte unei etape în Marea Buclă din acest an, şi olandezul Mike Teunissen, potrivit Agerpres.

Austriacul Patrick Konrad (BORA-hansgrohe) a câștigat, marți, etapa a 16-a a Turului ciclist al Franţei (desfășurată între Pas de la Case și Saint-Gaudens, pe distanţa de 169 de kilometri).

Poziția secundă a ocupat-o italianul Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious), în timp ce australianul Michael Matthews (Team BikeExchange) a terminat pe locul al treilea. Slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a păstrat tricoul galben (lider al clasamentului general).