​​Revenit în țară după ce a cucerit patru medalii (dintre care trei de aur) la Campionatele Europene de juniori de la Roma, înotătorul David Popovici a declarat, luni, că este doar un băiat care înoată repede, cu antrenori şi părinţi foarte buni.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aş vrea să mulţumesc Federaţiei, tuturor celor care mă susţin, pentru că sunt o mulţime de oameni şi mi-ar lua o veşnicie să-i enumăr pe toţi, dar vă mulţumesc tuturor.

Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs şi am câştigat extrem de multă experienţă. Acum merg la Tokyo cu acelaşi gând, totuşi, să pot să fac ce ştiu eu cel mai bine într-o finală, să mă descurc, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică, pentru că vor veni multe, şi să încerc să mă distrez cât de mult pot acolo. Pentru că despre asta e vorba, ăsta e spiritul olimpic.

Am auzit imnul naţional după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puţine concursuri, chiar de 3 ori l-am auzit, iar de fiecare dată când am urcat pe podium, am vrut să îmi văd steagul acolo cum urcă, să văd toată lumea din tribune stând în picioare, m-am uitat la colegii mei cum stau şi mă privesc. A fost foarte tare.

Sunt doar un băiat care înoată repede, care are nişte antrenori foarte buni, nişte părinţi foarte buni şi repet, nişte oameni geniali care mă susţin, prieteni etc.

Faptul că mi-am depășit cu mult așteptările acum nu îmi schimbă cu nimic concentrarea și ce mi-am propus eu pentru Olimpiadă. Cu siguranță sunt mai aproape acum, dar aștept să mă calific în finala olimpică și de acolo se poate întâmpla orice. Cine se simte mai bine în acea zi, cine va fi cel mai pregătit mental va triumfa.

Ar fi o prostie să mă las copleșit de presiune sau să o bag în seamă. Toată presiunea ar putea veni doar de la mine, dar chiar și așa, ar fi inutilă. Pentru că antrenamentul e făcut, munca e depusă, mai urmează doar puțină muncă până la Olimpiadă și, odată ajuns acolo, trebuie să fac doar ce știu.

După europenele de seniori, fiind prima dată când am primit foarte multă atenție, nu am gestionat-o foarte bine, nu am răspuns tuturor mesajelor, dar acum, că am acumulat experiență, o să o manageriez mult mai bine.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost să nu mă precipit și să îmi pierd capul și gândurile în toată atenția pe care o primesc acum. Pentru că dacă fac asta, n-aș vrea și nici nu o să ajung să mi se urce vreodată la cap, pentru că așa am fost crescut", a spus David Popovici, conform digisport.ro.

David Popovici a obținut patru medalii la Roma:

- argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4x100 m liber – timp: 3:19.93;

- aur la 100 m liber – timp: 47.30 (record mondial);

- aur la 200 m liber – timp: 1:45.95 (record mondial);

- aur la 50 m liber – timp: 22.22.

Citește și: