​Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, spune că nu trebuie pusă presiune pe înotătorul David Popovici, un sportiv cu performanţe excepţionale la vârsta de 16 ani, şi că obiectivul lui olimpic este pentru ediţia 2024 a Jocurilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu a fost o zi uşoară pentru el, a fost nevoie să înoate în două probe (n.r. - sâmbătă), în semifinalele probei de 50 de metri, în finala de 200, la distanţă de cinci minute, dar s-a descurcat foarte bine, a intrat în finala la 50 cu primul timp şi a câştigat încă o medalie de aur, aici, la Roma.

A câştigat deja două medalii de aur şi o medalie de argint, cu ştafeta de 4x100 metri liber şi, bineînţeles, cele trei recorduri mondiale de juniori, nişte performanţe remarcabile, dar încă nu s-a terminat, nu aş vrea să tragem linie, să vorbim mâine seară, când se termină această ediţie a campionatelor.

Bineînţeles că este obosit, nu am numărat probele în care a evoluat, dar cred că sunt 7-8 deja. El şi-a dorit să câştige trei medalii, a muncit pentru asta şi iată că perfomanţele lui au fost peste obiectivul stabilit la început de an. Performanţele lui ne dau speranţe că este încă la început de drum şi numai el poate spune câte ore şi câţi kilometri a înotat în fiecare zi până să ajungă la această performanţă", a spus Camelia Potec, la Digi24.

Despre participarea lui David Popovici la JO de la Tokyo:

"Eu nu aş vrea să punem prea multă presiune pe umerii lui, este încă un copil şi nu trebuie să uităm acest lucru. El a avut ca obiectiv principal acest campionat european de juniori, pentru că şi-a dorit foarte mult să câştige 2-3 medalii şi să reuşească să îndeplinească baremul de calificare pentru JO de la Tokyo.

Nu cred că a putut visa mai departe, să se ducă într-o finală olimpică, lucru pe care şi-l doreşte acum foarte mult. E un sportiv pe care ne bazăm la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, la Paris 2024, iar tot ce se întâmplă de acum încolo pentru David şi pentru antrenorul lui şi pentru noi, ca ţară, este un bonus. David are nevoie de odihnă, o simte, o doreşte şi acest acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, până la plecarea la Tokyo" - Camelia Potec.

Înotătorul David Popovici a câştigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 şi şi-a trecut în palmares a treia medalie la competiţia găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ştafeta de 4x100 m liber şi aurul de la 100 m liber, cu record mondial, scrie News.ro.

David Popovici, lăudat de presa internațională - Gazzetta dello Sport: "Un puști este cel mai bun din lume la proba regină"