​Torţa olimpică a sosit la Tokyo, vineri, moment marcat de o ceremonie discretă, la o zi după ce organizatorii au decis că Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează The Japan Times.

Torta OlmpicaFoto: olympics.com

Yuriko Koike, guvernatorul oraşului Tokyo, a marcat startul ultimei părţi a ştafetei cu două săptămâni înainte de startul JO.

"Din cauza impactului noului coronavirus, a fost uneori imposibil să fie purtată torţa pe drumurile publice. Însă trecându-se peste situaţia dificilă cu dorinţele puternice ale tuturor celor din ţară şi prin diverse mijloace, s-a ajuns la acest punct, ca o cale de speranţă. Mi-ar plăcea ca cei din ştafetă să poarte torţa cu tot sufletul şi astfel aceasta să ajungă la Stadionul Olimpic", a spus Koike de pe scena instalată la Komazawa Olympic Park.

În ciuda vremii ploioase şi a faptului că ceremonia s-a desfăşurat fără public, au fost prezente aproximativ 100 de persoane cu dorinţa de a vedea torţa care a trecut deja prin 46 din cele 47 de prefecturi ale ţării.

Ştafeta la Tokyo a început la o zi după ce guvernul a decis impunerea stării de urgenţă la Tokyo pentru o perioadă care include şi durata JO, scrie News.ro.