Italianul Giovanni Aleotti (BORA hansgrohe) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce colegul său german Pascal Ackermann s-a impus în ultima etapă, a treia, desfăşurată, marţi, pe traseul Sibiu - Mediaş - Blaj - Copşa Mică - Sibiu (205,3 km), informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ackermann s-a impus la sprint, în 4 h 26 min 17 sec, după ce l-a depăşit pe românul Eduard Michael Grosu (sosit la 2 secunde) cu 150 de metri înainte de final. Al treilea a sosit britanicul Matthew Walls, coleg cu Ackermann, tot la 2 secunde.

În clasamentul general final, Aleotti a fost urmat de cehul Michal Schlegel (Elkov Kasper Czeh Cycling Team), la 26 de secunde, şi de un alt italian, Fabio Aru (Team Qhubeka Nexthash), la 27 de secunde.

''Veteranul'' italian Davide Rebellin (Work Service - Marchiol - Dynatek), campion la Sibiu în 2013, s-a clasat pe locul 10, la 2 min 31 sec de învingător.

Cel mai bun român din ierarhia generală a fost Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due), pe 23, la 05 min 58 sec, coechipierul său Raul Sînza a încheiat pe 88, Iustin Văidian (naţionala României) pe 91, Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Procycling) pe 101, Ioan Dobrin (naţionala României) pe 111, Luncan Şerban (naţionala României) pe 135, Eduard Grosu pe 143 şi Adi Marcu (naţionala României) pe 146.

În clasamentul pe echipe, primul loc l-a ocupat Elkov Kasper Czeh Cycling Team, BORA hansgrohe a fost a şasea, Giotti Victoria Savini Due pe 18, iar naţionala României pe 26 din 28.

Pascal Ackermann a ocupat primul loc în clasamentul pe puncte, înierarhia căţărătorilor s-a impus cehul Daniel Turek (Team Felbermayer Simplon Wels), polonezul Pawel Bernas (Mazowse Serce Polski) a fost cel mai bun sprinter, iar Aleotti s-a impus şi în clasamentul la Under-23.

Aceasta este a doua victorie consecutivă a echipei BORA hansgrohe în Turul Sibiului, după ce anul trecut cursa a fost câştigată de austriacul Gregor Muehlberger. Androni Giocattoli deţine recordul, cu trei victorii consecutive (2017, 2018, 2019).