O japoneză în vârstă de 53 de ani a încercat să stingă flacăra olimpică în momentul în care parada trecea prin orașul Ibaraki. Pentru gestul ei, femeia a fost arestată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform înregistrărilor video, femeia a aşteptat netulburată cu pistolul de apă în mână până când alergătorul care ţinea torţa în mână a ajuns în apropierea sa, iar în acel moment a stropit flacăra de câteva ori, fără să reuşească însă să o stingă.

Femeia a fost imediat înconjurată de agenţi de poliţie, fiind reţinută. Ea şi-a asumat gestul, declarându-se împotriva organizării Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Legenda fotbalului brazilian Zico a dat startul ştafetei în prefectura Ibaraki, duminică. Fostul mijlocaş al Selecao, în vârstă de 68 ani, şi-a încheiat cariera de jucător în Japonia, înainte de a prelua conducerea tehnică a selecţionatei acestei ţări, în 2002. El a condus naţionala Japoniei la câştigarea trofeului în Cupa Asiei în 2004, înainte de a o califica la Cupa Mondială din 2006, desfăşurată în Germania.

Zico este în prezent director tehnic la clubul din oraşul Kashima, unde a şi alergat câteva sute de metri cu torţa.

Flacăra olimpică urmează să viziteze cele 47 de prefecturi ale Japoniei până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie, potrivit Agerpres.