Patru din cele cinci jucătoare române aliniate la Campionate Europenele de tenis de masă de la Varşovia s-au calificat, joi, în şaisprezecimile de finală la simplu, informează Agerpres. De asemenea, România este reprezentată pe tabloul masculin, în aceeași fază a competiției, de doi sportivi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adina Diaconu a trecut de poloneza Natalia Partyka, scor 4-1, iar în şaisprezecimi o va înfrunta pe austriaca Sofia Polcanova, Bernadette Szocs a dispus de Kornelika Riliskyte (Lituania) cu 4-0, iar următoarea adversară va fi suedeza Linda Bergstrom, Elizabeta Samara a câştigat în faţa croatei Hana Arapovic, cu 4-2, în turul următor urmând să joace contra franţuzoaicei Prithika Pavade, în timp ce Daniela Dodean Monteiro a învins-o pe belgianca Nathalie Marchetti cu 4-0, iar vineri o va întâlni pe olandeza Britt Eerland, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Andreea Dragoman a pierdut cu 1-4 meciul cu Ying Han (Germania), părăsind competiţia la simplu,

La simplu masculin, Hunor Szocs a trecut de francezul Emmanuel Lebesson cu 4-1, iar în şaisprezecimi îl va înfrunta pe austriacul Daniel Habesohn. Ovidiu Ionescu a dispus de belgianul Robin Devos cu 4-2, iar următorul adversar va fi italianul de origine bulgară Niagol Stoianov.

Rareş Şipoş a cedat în primul tur în faţa croatului Tomislav Pucar, cu 2-4.

La dublu feminin, Eliza Samara şi Daniela Dodean Monteiro s-au calificat în optimi după 3-1 cu italiencele Jamila Laurenti/Gaia Monfardini, iar vineri vor juca împotriva perechii germane Nina Mittelham/Sabine Winter.

În şaisprezecimi, Bernadette Szocs şi Adina Diaconu au fost învinse de turcoaicele Ozge Yilmaz/Ece Harac cu 3-0.

La dublu masculin, în şaisprezecimi, Hunor Szocs/Rareş Şipoş au cedat cu 1-3 în faţa ruşilor Kiril Skacikov/Vladimir Sidorenko, iar Ovidiu Ionescu şi slovacul Lubomir Pistej au fost întrecuţi de portughezii Tiago Apolonia/Joao Monteirocu 3-1.

România nu mai are reprezentanţi la dublu mixt, după ce cuplul Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu a fost învins în optimi de germanii Nina Mittelham/Dang Qiu, cu 3-2, iar Eliza Samara şi austriacul Robert Gardos au fost învinşi de francezii Jia Yuan/Emmanuel Lebesson, cu 3-1.