Sportiva Ana Maria Popescu a câştigat, duminică, Carpathia Cup, competiţie organizată la Rzeszow (Polonia), informează FR Scrimă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concurând alături de alte 30 de spadasine din Austria, Cehia, Polonia şi Venezuela, printre care s-au aflat şi alte trei sportive clasate în TOP 50 mondial la spadă: Ewa Trzebinska (Polonia), Renata Knapik-Miazga (Polonia) şi Maria Gabriela Martinez (Venezuela), Ana Maria Popescu a fost repartizată în grupa preliminară 1, alături de Paulina Wilaszek (Polonia), Emilia Korkus (Polonia), Cecylia Cieslik (Polonia), Elisabeth Pinggera (Austria), Leonore Praxmarer (Austria) şi Veronika Bieleszova (Cehia).

Românca s-a calificat din grupă cu cinci victorii din şase posibile, iar pe tabloul principal a întâlnit-o, în primul meci, pe poloneza Emilia Korkus, de care a dispus cu 15-8. În sferturi, sportiva noastră a întrecut-o pe cehoaica Katerina Saligerova cu 15-9, iar în semifinale a învins-o pe numărul 30 mondial, poloneza Ewa Trzebinska, cu 10-9. În finală, Ana Maria Popescu a întâlnit-o pe poloneza Magdalena Piekarska-Twardochel şi s-a impus cu 9-8, scrie News.ro.