Surse ale poliției metropolitane din Tokyo susțin că un înalt oficial implicat în organizarea Jocurilor Olimpice ar fi sărit în fața trenului într-o aparentă tentativă de suicid.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Nippon Television a relatat că Yasushi Moriya, în vârstă de 52 de ani, s-ar fi aruncat luni dimineața în fața trenului, într-o tentivă de suicid, potrivit Reuters.

În urma incidentului, oficialul nipon al Jocurilor Olimpice de la Tokyo și-a pierdut viața.

Poliția investighează dacă este vorba despre o tentativă de suicid sau un accident. Nippon Television mai punctează că autoritățile merg pe premisa unei sinucideri.

Olimpiada de vară care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut în capitala Japoniei a fost amânată pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar și așa, s-au creat o serie de controverse în privința desfășurării competiției anul acesta.

Mai multe sondaje au arătat clar dezaprobarea cetățenilor niponi, în timp ce organizatorii au fost nevoiți să ia măsuri speciale cum ar fi interzicerea prezenței fanilor străini la competiție. Toate acestea au pus presiune pe organizatorii de la Tokyo pentru a lua cele mai bune decizii în contextul dat.