Ce se întâmplă când iei câteva mii dintre cele mai atrăgătoare și în formă persoane din lume și îi cazezi în același loc timp de două săptămâni? Mult sex, scrie Insider.

PrezervativeFoto: M. Sobreira / Alamy / Profimedia Images

Exact din acest motiv organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au aranjat, după cum este și tradițional, să distribuie peste 160.000 de prezervative gratuite în cadrul satelor olimpice în perioada în care are loc Olimpiada.

Asta ar însemna în jur de 14 prezervative pentru fiecare dintre cei 11.000 de atleți așteptați la Tokyo.

Însă toate acestea au fost plănuite înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Organizatorii le cer acum atleților să evite să se atingă reciproc, încercând să prezinte prezervativele gratuite ca făcând parte dintr-o campanie globală privind sănătatea.

Marți, Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice a anunțat că speră că prezervativele vor „ajuta cu conștientizarea”.

„Intenția și scopul nostru este de a folosi prezervativele de la Satul Olimpic pentru a ajuta cu conștientizarea prin aducerea lor înapoi în țările de origine [ale atleților]”, au afirmat membrii Comitetului într-un comunicat.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au fost criticați în luna februarie când au anunțat simultan programul de distribuire a prezervativelor și publicarea unui manual de 33 de pagini care încurajează atleții să reducă la minim interacțiunile fizice.

Manualul nu menționează explicit sexul însă oferă numeroase îndrumări privind distanțarea fizică, recomandându-le sportivilor și să se susțină reciproc prin aplauza în detrimentul vociferărilor și a cântatului.

Comitetul Olimpic Internațional a început să distribuie gratuit prezervative la jocurile din 1988 cu scopul de a promova sexul sigur și preveni infectarea cu HIV.

Iar deși numărul de 160.000 de prezervative ce urmează să fie distribuite la Tokyo pare ridicat, acesta este eclipsat de cel de la Jocurile Olimpice de la Rio: Brazilia a distribuit 450.000 de prezervative, în jur de 42 de atlet.

Citește și: