Statele Unite au recomandat luni cetățenilor să nu mai călătorească în Japonia din cauza cazurilor de coronavirus din această țară. Avertismentul vine cu doar câteva săptămâni înainte de startul JO de la Tokyo.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Statele Unite au recomandat, luni, cetăţenilor lor să nu călătorească în Japonia din cauza coronavirusului. „Din cauza Covid-19, nu călătoriţi în Japonia", a avertizat Departamentul de Stat, care a ridicat avertismentul său la nivelul maxim.

De mai multe săptămâni, Departamentul de Stat actualizează avertismentele pentru cei care călătoresc în afara graniţelor sale cu cele de la Centrele de prevenţie şi de luptă împotriva maladiilor (CDC), pentru a fi informaţi cât mai corect asupra riscurilor legate de coronavirus, un mare număr de ţări fiind clasate la nivelul 4.

Acest avertisment, în apropierea Jocurilor (23 iulie-8 august), are o importanţă specială într-un context în care organizarea competiţiei polisportive continuă să fie subiect de dezbatere în arhipelag, unde o mare parte este în stare de urgenţă din cauza unui al patrulea val de Covid-19, potrivit Agerpres.

„Tokyo-2020 va continua să colaboreze strâns cu toate organizaţiile destinate să asigure participarea sigură şi securizată a tuturor sportivilor la Jocuri", a transmis comitetul de organizare într-un comunicat dat publicităţii.

„Din ceea ce ştim, nu există nicio schimbare în poziţia americană de susţinere a eforturilor Japoniei de a organiza Jocurile", a precizat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Katsunobu Kato.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și posibil chiar cu porțile închise.​