Sportiva română Andreea Cotruţa (CS Botoşani) a cucerit două medalii de bronz la cat. 55 kg, luni, la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Tashkent (Uzbekistan), competiţie de calificare la JO de la Tokyo, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cotruţa a obţinut bronzul la stilul smuls, cu 83 kg, după ce a ratat prima oară la 86 kg, iar la ultima tentativă a fost întoarsă de juriu din motive regulamentare.

Andreea Cotruţa le-a devansat în clasament pe Olga Ivjenko (Ucraina) şi Duygu Alici (Turcia), ambele tot cu 83 kg. Pe primul loc s-a clasat Kamila Konotop (Ucraina), 96 kg, iar a doua a fost belgianca Nina Sterckx, 90 kg.

La aruncat, Cotruţa a ocupat locul 4, cu 105 kg (a ratat prima încercare la 105 kg), fiind devansată de Konotop, 116 kg, Sterckx, 108 kg, şi Juliana Klarisa (Indonezia), 105 kg.

Cotruţa a obţinut la total a doua medalie de bronz, cu 188 kg, aurul a revenit ucrainencei Konotop, cu 212 kg, iar argintul a fost adjudecat de belgianca Sterckx, 198 kg.

România are în total patru medalii de argint, Cosmina Pană (cat. 45 kg - aruncat), Valentina Cambei (cat. 59 kg - smuls, aruncat şi total), şi două de bronz, obţinute de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg - smuls, total).

Ultima reprezentantă a României la competiţia de la Tashkent va fi Andreea Raluca Olaru, la cat. 64 kg.​