​Vedeta gimnasticii artistice americane Simone Biles a revenit în acest weekend în competiţie şi pare deja pregătită să domine Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doi ani după cele cinci medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale din 2019, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biles s-a clasat pe primul loc la individual compus în concursul US Classic de la Indianapolis (Indiana), cu 58,400 puncte, urmat de compatrioatele sale Jordan Chiles (57,100 puncte) şi Kayla DiCello (56,100 puncte).

Cvadruplă medaliată olimpică cu aur, Simone Biles a atras în mod special atenţia prin evoluţia sa în întrecerea de la sărituri, în cursul căreia a efectuat, în premieră pentru un concurs feminin, o săritură "Yurchenko" cu dublă rotaţie pe spate.

Campioana americană a repetat acest element în cursul şedinţelor sale de pregătire, aşa cum s-a putut vedea şi în înregistrările video postate anul trecut pe reţelele de socializare, dar a fost pentru prima oară când l-a executat într-un concurs oficial.

Ea s-a declarat "încrezătoare" înaintea Campionatelor Statelor Unite, programate între 3 şi 6 iunie, care vor fi urmate de selecţiile olimpice americane, în perioada 24-27 iunie.

În vârstă de 24 ani, Simone Biles a cucerit cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 (patru de aur şi una de bronz) şi speră să-şi îmbunătăţească palmaresul în această vară, la Tokyo.

Americanca a declarat, luna trecută, că nu exclude o participare la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024, informează Agerpres.

*sursă video: NBCSN