Sportiva română Diana Elena Vlăsceanu a cucerit medalia de bronz la cat. 76 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Skopje (Macedonia de Nord), informează Agerpres.

Diana VlasceanuFoto: Facebook - Federatia Romana de Lupte (FRL)

În meciul decisiv, Vlăsceanu a întrecut-o pe Andjela Prijovic (Serbia).

Miercuri, Vlăsceanu a dispus de Gana Maslakova (Belarus), în sferturi, dar a pierdut semifinala cu Aysegul Ozbege (Turcia).

În limitele cat. 55 kg, Beatrice Ionela Ferenţ a fost întrecută în meciul pentru bronz de Esra Pul (Turcia) şi s-a clasat pe locul 5.

La cat. 53 kg, Elena Simona Ionescu a fost învinsă în sferturi de Szimonetta Timea Szeker (Ungaria). La cat. 57 kg, Denisa Iuliana Fodor a cedat în preliminarii în faţa bulgăroaicei Sezen Behcetova Belberova. În cadrul cat. 65 kg, Amina Roxana Capezan a fost învinsă în calificări de Asli Demir (Turcia).

La cat. 68 kg, Adina Ionela Irimia a fost învinsă în recalificări de Nesrin Bas (Turcia).

Maria Larisa Niţu a întregistrat o victorie şi două înfrângeri la cat. 72 kg. Mai întâi a pierdut în faţa rusoaicei Marina Surovţeva, în runda a doua a cedat în faţa belarusei Anastasia Zimiankova, dar a învins-o pe Kornelija Zaicevaite (Lituania).

Vlăsceanu a adus prima medalie a României al Europenele U23 de la Skopje. Vineri vor intre în competiţie luptătorii de la greco-romane.