Un număr de 33.000 de alergători vor lua startul pentru cea de-a 50-a ediție a maratonului de la New York, în noiembrie. Competiția fusese amânată în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentul anual care atrage mii de fani va avea loc pe 7 noiembrie, după amânarea generată de pandemia Covid-19.

„Maratonul din New York este dovada a tot ceea ce newyorkezii pot realiza cu persistență, muncă grea și sprijin comunitar", a declarat primarul orașului New York, Bill de Blasio, într-o declarație.

„Pe măsură ne reluăm viețile, nu există un moment mai bun pentru a ne reconecta cu evenimentele iconice care fac orașul nostru ceea ce este”, a punctat de Blasio.

Cursa de 42,2 km este extrem de populară atât pentru alergătorii amatori, cât și pentru profesioniști și a înregistrat un record de 53.627 de participanți în 2019, ultima dată când a fost ținută, potrivit Reuters.

Organizatorii au declarat că alergătorii vor fi obligați să prezinte dovada unui test Covid-19 negativ sau a unui vaccin și trebuie să respecte regulile guvernamentale privind călătoriile și carantina.

Se intenționează utilizarea unui format special pentru a reduce congestia la începutul și la sfârșitul cursei.

„În timp ce anularea cursei a fost alegerea corectă în 2020, suntem încântați să îi primim pe alergători înapoi în frumosul nostru oraș", a declarat guvernatorul Andrew Cuomo.