Echipajul de 8+1 masculin la canotaj a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după clasarea pe a doua treaptă a podiumului la regata preolimpică de la Lucerna (Elveția).

Canotaj, echipaj al RomanieiFoto: frcanotaj.ro

Echipajul tricolor, format din sportivii Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu a încheiat cursa cu timpul de 5:36.92 minute.

Primele două clasate în finala probei, România și Noua Zeelandă, au obţinut calificarea la JO de la Tokyo.

Tot duminică, Mihai Chiruţă s-a calificat în finala probei de simplu vâsle, după ce, venit din recalificări, a ocupat locul 3 în semifinala a doua (7:05.19 minute).

De asemenea, în finală la patru vâsle masculin, echipajul României (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache) a încheiat pe locul 4 şi a ratat calificarea la JO de la Tokyo.

La Olimpiadă s-a calificat şi echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), după medalia de argint obținută în finala probei.

Anterior, România a calificat şapte echipaje la JO în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (categoria uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin, potrivit News.ro.