Lucian Bute si-a aparat cu succes titlul mondial al supermijlociilor, dupa o victorie superba in fata americanului William Joppy (KO tehnic in runda a 10-a).

Bute, pregatit excelent din toate punctele de vedere, a dominat intilnirea, cistigind practic toate reprizele - fata de primele sale meciuri din profesionism, cind cauta cu orice pret lovitura decisiva, Lucian Bute are mai multa rabdare si acorda o mai mare atentie elementelor tactice: l-a impins pe Joppy cit mai mult in meci, incercind sa speculeze virsta respectabila a acestuia (37 de ani).

VIDEO Rezumatul meciului Bute - Joppy (romanul cistiga prin TKO, repriza 10)

"Boxeaza ca un campion si arata ca unul care isi va pastra centura multi ani", a declarat Mihai Leu, fost campion mondial WBO, pentru Radio Romania Actualitati.

Meciul (inainte de primul gong, un cititor HotNews ne-a transmis un link pe care s-au putut urmari imagini trasmise de televiziunea canadiana TVA)

Runda 1: Bute a plasat un croseu spre final, silindu-l pe Joppy sa se sprijine in corzi.

Runda 2: Joppy incearca sa ramana in centrul ringului, insa este incomodat de alonja superioara a romanului. Bute loveste din ce in ce mai clar.

Runda 3: Joppy reuseste prima sa lovitura din meci (directa de dreapta), insa romanul sta bine.

Runda 4: Cea mai clara repriza a lui Bute - Joppy se refugiaza in colt, in fata loviturilor.

Runda 5: Bute isi construieste victoria cu rabdare; Joppy se topeste usor-usor...

Runda 6: superioritatea romanului este evidenta - loviturile sale sparg din ce in ce mai usor blocajul adversarului.

Runda 7: Bun incasator, Joppy continua meciul cu speranta unei lovituri norocoase - e singura sansa care i-a ramas...

Runda 8: Bute l-a supus pe american unei serii teribile, Joppy scapa din nou cu fata curata.

Runda 9: Joppy cade! Fugarit de Bute, americanul nu poate opri loviturile naprasnice. E numarat, insa oricum vine finalul rundei...

Runda 10: Dezlantuit! Bute il doboara de doua ori! Meciul este oprit! Victorie prin KO pentru Bute care ramane campion mondial!!!

Inainte de meci

Spectacol senzational la intrarea romanului in sala: dupa citeva minute de jocuri de lumini, Bute apare, facind publicul sa explodeze de entuziasm - Joppy, deja aflat in ring, priveste modul in care clubul Interbox a pregatit aparitia campionului mondial.

In dimineata meciului, cei doi pugilisti au mai efectuat un cintar: dupa intrarea in categorie (76 de kilograme), combatantii au cistigat rapid in greutate - romanul a ajuns la 81 de kilograme. "Imi vine sa ma las, atit de greu imi este sa slabesc!", spunea Lucian Bute cu citeva zile inaintea meciului, chinuit de dificultatile intrarii in limitele categoriei supermijlocie.

In cazul in care va cistiga (asa cum pronosticheaza si toate agentiile de pariuri), Bute are deja planificate inca doua meciuri la Montreal in 2008. In cazul in care nu va fi tentat de o bursa consistenta in Statele Unite.

Bute si Joppy se bat pentru o bursa de 1 milion de dolari (70 la suta din suma revine luii Bute).

Gala de la Centre Bell se desfasoara in fata a 14000 de spectatori. Sunt estimari ca au venit la meci peste 2000 de romani.

In cadrul galei, au obtinut victorii deja ceilalti doi romani aflati pe afis: Ion IOnut Jo Jo Dan l-a invins pe Jose Corona (KO r. 3), iar Victor Lupo Puiu l-a invins pe Victor Rojas (TKO r. 9).

Clubul Interbox anunta ca a reusit sa obtina amanarea meciului Diaconu - Henry: programat initial la 29 martie (in Bucuresti), meciul urma sa fie gazduit la Circ. DIn cauza numarului mic de locuri (doar 800), organizatorii au schimbat data - Diaconu va boxa la 19 aprilie, la Sala Polivalenta, libera la acea data.