​Sute de atleţi, inclusiv sprinterul american Justin Gatlin, au participat, duminică, la un eveniment pe Stadionul Olimpic din Tokyo, cu ocazia căruia organizatorii au testat operaţiunile şi măsurile împotriva coronavirusului, cu mai puţin de trei luni înainte de startul Jocurilor Olimpice, relatează Reuters.

TOKIO OLYMPIC STADIUMFoto: Captura YouTube

În arenă nu au fost prezenţi spectatori, la Tokyo fiind în vigoare starea de urgenţă, informează News.ro.

La eveniment au participat 420 de sportivi, inclusiv nouă din afara Japoniei. Competiţia a fost împărţită în două sesiuni, de dimineaţă şi de seară, Gatlin fiind pe lista de start a probei de 100 m, seara.

În ciuda stării de urgenţă, organizatorii au avut de luna trecută până acum peste 11 evenimente test, din care nu au rezultat cazuri de infectare cu coronavirus. La patru competiţii, de volei, sărituri în apă, maraton şi atletism, au participat şi sportivi din afara Japoniei.

Sondajele de opinie arată că majoritatea japonezilor se opun găzduirii Jocurilor Olimpice în această vară, din cauza pandemiei. În schimb, sportivii vor ca evenimentul să aibă loc.

“Oamenii sunt îngrijoraţi de venirea persoanelor din străinătate, în contextul propagării coronavirusului, dar ca sportivă vreau ca Olimpiada să aibă loc, cu participarea sportivilor din diverse ţări”, a declarat Suzuha Kobari, după ce a participat în proba feminină de 100 m.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august.