Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de dublu mixt la tenis de masă. Vom avea reprezentanți la patru din cele cinci probe posibile ale acestui sport.

Ovidiu Ionescu si Bernadette SzocsFoto: COSR

Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a confirmat joi prezenţa perechii Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu în proba de dublu mixt la Tokyo. Dublul României va fi una dintre cele 16 din lume care va participa în această proba olimpică.

Astfel, Federaţia Română de Tenis de Masă (FRTM) are sportivi prezenţi în patru probe olimpice, din cinci posibile.

Probele și sportivii cu care participăm la Jo în proba la tenis de masă:

  • Bernadette Szocs şi Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin;
  • Ovidiu Ionescu în proba de simplu masculin, în urma calificării obţinute la turneul preolimpic european;
  • Echipa naţională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, calificată în urma turneului preolimpic european;
  • Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, la dublu mixt.

Reacția FRTM

  • „Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formata din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.
  • Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te îndeamnă să fii cel mai bun!
  • Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpica la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt!”, a declarat preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și posibil chiar cu porțile închise.​