După obținerea calificării la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache a fost internată în spital cu probleme la rinichi. Marți, aceasta a vorbit despre starea ei de sănătate și despre ce așteptări are de la participarea la Tokyo.

Larisa IordacheFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Gimnasta Larisa Iordache a părăsit la finalul săptămânii trecute spitalul în care a fost internată după calificările din cadrul CE de la Basel și nu a concurat în finalele pe aparate, după ce a ratat şi concursul la individual-compus.

Criza renală a gimnastei a fost una severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă.

În aceste condiţii,Larisa a fost înlocuită de Maria Ceplinschi în finala la sol, ea obținând locul 5.

Declarațiile Larisei Iordache

  • „Îmi lipsesc doar medalia de aur la JO şi cea de la CM, sper să le iau anul ăsta. Sper să ajung sănătoasă la Tokyo şi să fie totul în regulă.
  • Am avut nişte probleme cu rinichii, am avut dureri mari, dar mi-am îndeplinit visul. Am prins multă încredere, am intrat în competiţie fără prea multă încălzire, dar am fost concentrată şi totul a ieşit bine. Îmi doresc să ajung la Tokyo bine din punct de vedere fizic.
  • Acum nu am voie să fac nimic două săptămâni, am patru săptămâni de luat antibiotic. Nimic nu e uşor în viaţă dacă vrei să ajungi sus.
  • „Mie îmi place cel mai mult să fac asta, să simt liniştea, adrenalina, să fiu în centrul atenţiei.
  • Înainte de competiţii, vorbesc cu mine, antrenorii m-au ajutat foarte mult, mi-au spus că au încredere în mine. Înainte să urc pe aparat, fac exerciţiul în minte, mă vizualizez cum sunt în competiţie"", a declarat Larisa Iordache la Pro TV.

Ca urmare a retragerii Larisei Iordache,România a terminat competiția de la Basel fără medalie. La masculin, niciun gimnast român nu s-a calificat în finale.