3,6 km înot, 180 de km pe bicicletă și la sfârșit un maraton. Continuu, fără pauză. Dacă te încadrezi în timpii oficiali și, mai ales, dacă supraviețuiești, ești Ironman. Felicitări! Dar ce faci atunci când ești deja de șase ori Ironman și simți că începi să te blazezi?, scrie Anca Popa pe blogul personal.

Ultra-Fitness-Istvan-SzololszkyFoto: Anca Popa

Ei bine, atunci poți înota 7,2 km, apoi pedala 360 km, iar la sfârșit nu îți mai rămâne decât să alergi 84.4 km, adică două maratoane, un fleac. Continuu, fără pauză. Încă trăiești? Dacă mă uit cu atenție la tine am unele îndoieli, dar te-ai încadrat în timp, bravo! Acum ești dublu Ironman.

A, și dacă faci treaba asta încă o dată, ca să te convingi că prima dată nu a fost doar o întâmplare fericită, atunci ești de două ori dublu Ironman. Aici nu te mai pot felicita, întreb doar stupid, ca în bancurile cu milițieni: și la ce ți-a folosit?

Și atunci, Omul de Fier, îmi spune o poveste. Nu despre cea mai grea competiție din lume, nu despre triatlonul de anduranță. Despre decență. Despre copii ce suferă de cancer, despre copii care nu merg la școală pentru că nu au ghiozdane.

István Szokolszky – Campion Național la Duatlon în 2017 și 2018 (categorie de vârstă)

Polonez după nume, maghiar de etnie, român în acte, de credință alergător de anduranță. Și ciclist. Înotător. 23 de ani de arte marțiale. Eu vreau să fiu decent în mai multe sporturi, să fiu poli-calificat, să pot face oricând un ultramaraton, un triatlon sau un Ironman.

Mă uit la el cu ochii bulbucați. Serios??? Și eu vreau! Dacă se poate, azi! Dar István nu are niciun licăr de ironie în ochi. E numai fibră, are un calm care mă scoate din sărite. Și eu alerg de doi ani câte 10 km la un antrenament, unul ca István ar considera probabil că mă târâi. Și nu ar fi prea departe de adevăr. Dar Szokolszky zâmbește cu mult zen și îmi explică cu răbdare.

Citește mai departe pe ancapopa.ro.

_____

Despre Anca Popa: Are experiență în marketing, management ecologic, proiecte culturale și sociale. Acum scrie povești despre oameni.

Facebook: Povești ascunse printre noi

La bază este economist și jurnalist, a lucrat în marketing și PR într-o companie multinațională. A colaborat cu revista Descoperă pe parcursul unei călătorii de șase luni în Asia. Alături de institutul de cercetare FEST Heidelberg a implementat proiecte-pilot de management ecologic, finalizate cu obținerea certificării europene de management de mediu, EMAS, schemă concepută pentru a sprijini organizațiile la îmbunătățirea performanțelor de mediu.