Sportiva română Kriszta Tunde Incze a cucerit medalia de bronz în limitele cat. 65 kg, vineri seara, la Campionatele Europene de lupte de la Varşovia, după ce a învins-o pe azera Irina Petrovna Netreba în meciul decisiv, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incze a fost învinsă, joi, în calificări de ucraineanca Tatiana Rijko, dar s-a impus, vineri, recalificări, în faţa rusoaicei Lyubov Ovcharova, fostă campioană europeană şi vicecampioană mondială, iar apoi a câştigat meciul cu Netreba.

Incze mai are un argint, la Europenele de seniori din 2019, şi un bronz la Jocurile Europene din 2019, precum şi medalii de argint (2019) şi de bronz (2017, 2018) la Europenele Under-23.

La greco-romane, concursul început vineri, Teodor Horătău a fost învins în calificări la cat. 55 kg de georgianul Nugzari Ţurţumia.

La cat. 63 kg, fostul campion european Mihai Radu Mihuţ l-a învins în optimi pe polonezul Mateusz Radoslaw Szewczuk, a pierdut sfertul cu rusul Jambolat Lokiaev şi va lupta în recalificări cu ucraineanul Oleksandr Grushin.

În limitele cat. 77 kg, Ilie Cojocari a pierdut în calificări în faţa ungurului Tamas Lorincz, însă va evolua sâmbătă în recalificări, contra croatului Antonio Kamenjasevic.

La cat. 130 kg, Alin Alexuc-Ciurariu, campionul en titre, l-a învins în calificări pe grecul Alexandros Papadatos, a fost învins în sferturi de turcul Riza Kayaalp, multiplu campion mondial, şi va evolua în recalificări contra ucraineanului Oleksandr Cerneţki.

România participă cu 15 sportivi la Europenele de la Varşovia, iar sâmbătă va intra în competiţie la greco-romane şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg).

România a câştigat până acum trei medalii de bronz, toate la feminin, prin Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 59 kg) şi Kriszta Tunde Incze (cat. 65 kg).