Larisa IordacheFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatul European, găzduit de Basel. La CE, ea va evolua în finalele de la invididual-compus, bârnă şi sol.

În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache - bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4. În finalele pe aparate, Iordache va concura la individual-compus (locul 4), bârnă (locul 1) şi la sol (6).

CE de la Basel a adunat la start peste 110 gimnaşti din 32 de ţări. Două locuri la feminin şi două la masculin sunt disponibile pentru JO de la Tokyo. Larisa Iordache a ocupat unul din ele, pentru că din partea Rusiei, care a clasat gimnaste pe locurile 1-3 în calificările de miercuri (Melnikova 55.991 puncte, Listunova - 55.465, Urazova - 55.299), doar una va merge la JO.

Federaţia Română de Gimnastică a transmis un mesaj, miercuri seară, după calificarea Larisei Iordache la JO de la Tokyo.

”Iar visul a devenit realitate, calificare olimpică! Larisa Iordache a obţinut astăzi calificarea individuală la Jocurile Olimpice de la Tokio, graţie evoluţiei din calificările Campionatelor Europene de la Basel. O zi cu adevărat deosebită pentru Larisa şi antrenorii ei, Cristi şi Lulu Moldovan. A fost un drum lung şi anevoios, însă cu încredere, răbdare, perseverenţă şi multă muncă totul a prins contur.

Felicitări şi mult succes pe mai departe! Pentru Larisa va fi a doua participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Londra, din 2012. Atunci a urcat pe treapta a treia a podiumului olimpic alături de echipa României”, a transmis FR Gimnastică.

Un număr de 16 medalii, din care şase de aur, a câştigat Larisa Iordache la Campionatele Europene, ultimele patru (două de aur şi două de argint), în decembrie 2020, la Mersin, la prima sa competiţie internaţională, după accidentarea din 2017 şi infectarea cu Covid-19.

România mai are doi gimnaşti calificaţi la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Joi vor avea loc calificările la masculin, vineri competiţia individual-compus, la feminin şi masculin, iar sâmbătă şi duminică, finalele pe aparate, de asemenea la feminin şi masculin, informează News.ro.

GIMNASTICĂ! LARISA IORDACHE S-A CALIFICAT LA JOCURILE OLIMPICE!!!!!!! Larisa, antrenată de Lăcrămioara și Cristian ...

Posted by Dinamo on Wednesday, April 21, 2021