Sportivul român Valentin Iancu-Ionadi a reușit să se claseze pe a doua treaptă a podiumului la două probe ale categoriei 55 kg, în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Moscova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legitimat la clubului Olimpia București, Iancu-Ionadi a obținut argintul atât la aruncat, cu 140 kg, cât şi la total, cu 248 kg. În proba de smuls, românul s-a clasat pe 5, cu 108 kg.

În cadrul aceleiași categorii, Marian Luca, sportivul lui CS Dinamo Bucuresti, a incheiat concursul pe locul 6 la total, cu 237 Kg, și cu 107 Kg la stilul smuls. La aruncat, Luca s-a clasat pe locul 4, cu 130 Kg.

La feminin, Andreea Cotruţa, în limitele categoriei de 55 kg, a câştigat Grupa B și a încheiat pe 6 la smuls, cu 87 kg, pe 12 la aruncat, cu 102 kg, iar la total a fost a 8-a, cu 189 kg.

Bilanţul României după două zile de competiţie este de trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.

Sâmbătă, sportiva română Monica Suneta Csengeri, a cucerit trei medalii de aur, în limitele cat. 49 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova. Mihaela Valentina Cambei (CSM Oneşti) a cucerit argintul la aruncat, cu 100 kg, ratând încercarea la 102 kg. Românca a obţinut bronzul la total, cu 180 kg.

România participă cu 9 sportivi, 7 la feminin şi 2 la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii.​