Înotătoarea Rikako Ikee, diagnosticată cu leucemie acum doi ani, a reușit să se califice la JO. Tânăra a obținut primul loc în proba de 100 m fluture, clasare ce i-a asigurat ”biletele” pentru Tokyo.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși rezultatul nu i-a asigurat prezența la o competiție individuală de la Jocurile Olimpice din acest an, sportiva a reușit timpul de 57.77 secunde, sub cel cerut de Federația Japoneză de Înot (JASF) pentru a fi încadrată la ștafeta de 4x100m mixt de la Tokyo.

Rikako Ikee a reușit rezultate impresionante de-a lungul timpului. La Jocurile Olimpice din 2016, sportiva a reușit locul 5 în proba de 100 de metri fluture, la vârsta de doar 17 ani. De asemenea, în 2018, a fost aleasă MVP-ul feminin la Jocurile Asiatice.

Cu toate acestea, Ikee a dezvăluit că are leucemie la începutul anului 2019, petrecând cea mai mare parte a anului respectiv în spital.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și în organizarea competițiilor vor ajuta doar voluntari locali. Încă nu este cert dacă familiile sportivilor vor putea călători la Tokyo sau nu, dar cel mai probabil nu le va fi permis acest lucru.