Comitetul Olimpic Australian se bazează pe faptul că toți sportivii din delegația ce va fi prezentă la Tokyo se vor vaccina anti-Covid până la începerea competiției. Ian Chesterman, vicepreședinte al Comitetului, susţine că este o chestiune de "bun simţ" ca sportivii să se vaccineze.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem foarte încrezători că sportivii vor fi vaccinaţi înainte de plecare. Cred că aceasta este voinţa guvernului australian. De asemenea, suntem conştienţi că nu vom sări peste coadă şi nu vom primi vaccinul acum. Dar toată lumea este încrezătoare că până când vom avea nevoie de el, vom fi în situaţia care ne permite să-l primim", a declarat Chesterman cu prilejul prezentării echipamentului australian pentru JO.

Vaccinarea nu este obligatorie pentru sportivii participanţi la Jocurile Olimpice, dar Ian Chesterman susţine că e o chestiune de ''bun simţ''.

Vicepreședintele Comitetului Olimpic Australian consideră că vaccinarea atleților va creşte nivelul de siguranţă în cadrul delegaţiei australiene şi va diminua riscul aducerii virusului la înapoierea în ţară.

Chesterman a mai punctat că are încredere în protocoalele de sănătate ale organizatorilor, dar sportivii trebuie să-și păstreze starea de spirit pozitivă și ”să nu lase testele pentru COVID-19 să le domine perspectiva”.

Ian Chesterman a condus delegaţia australiană la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, conform Agerpres care citează Reuters. Australia s-a descurcat foarte bine la precedenta ediție a JO de la Rio, totalizând un număr de 29 de medalii câștigate (8 de aur, 11 de argint și 10 de bronz).

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și în organizarea competițiilor vor ajuta doar voluntari locali. Încă nu este cert dacă familiile sportivilor vor putea călători la Tokyo sau nu, dar cel mai probabil nu le va fi permis acest lucru.