Joi, la implinirea varstei de 28 de ani, Lucian Bute a primit sute de mesaje de felicitare, dar si de incurajare inaintea meciului cu americanul William Joppy, 37 de ani, challenger la titlul mondial detinut de roman la categoria supermijlocie. In aceeasi zi, Lucian a trebuit sa ofere presei canadiene o replica la ultimele declaratii spectaculoase ale pugilistului american.

"Canada nu se pricepe la box. Eu vin din America, am crescut si am trait cu marii campioni. O sa il bat pe Bute in mai putin de 12 reprize, apoi am sa ii fac cadou o pereche de patine ca sa invete hochei pe gheata - acesta este sportul la care se pricep canadienii" - William Joppy, adversarul lui Bute.

"Nu ma impresioneaza pugilistii cu gura mare. Iar mie imi place sa vorbesc in ring" - Lucian Bute.

Antrenorul Stephane Larouche i-a transmis lui Joppy ca se afla in mijlocul unei neintelegeri care ii poate fi fatala: "A mai fost unul care a vorbit la fel ca tine si a plecat din Canada batut. Nici nu si-a dat seama cum i s-a intimplat! La fel cum ti se va intimpla si tie - in ring, o sa ai senzatia ca Bute are 4 brate!"

Meciul dintre Bute si Joppy, programat simbata dimineata la Montreal, nu este preluat de nicio televiziune din Romania, urmind sa fie transmis doar de radioul national (Romania Actualitati), incepind cu ora 4,45.