Simona Halep (3 WTA și favorită 3) s-a retras de la Miami Open, turneu de categoria WTA 1000, cu puțin timp înaintea partidei din turul trei cu Anastasija Sevastova (Letonia, 57 WTA).

Simona HalepFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Simona a cerut un timeout medical în timpul meciului cu Caroline Garcia acuzând probleme la umărul drept. Accidentarea se pare că a recidivat la antrenamentul de sâmbătă și românca a hotărât să se retragă atât din proba de simplu (era calificată în turul trei), cât și din proba de dublu (făcea echipă cu Angelique Kerber - au trecut în primul tur de principalele favorite).

"Îmi pare rău că trebuie să mă retrag atât de la simplu, cât și din proba de dublu a Miami Open, dar nu pot juca din cauza accidentării. Sunt supărată că nu pot continua. Am vrut să vin aici și să dau totul pe teren, să joc multe meciuri, dar din păcate nu am reușit. Sper că la anul mă voi întoarce aici sănătoasă.

Vrea să le mulțumesc din suflet organizatorilor de la Miami Open, dar și celor de la WTA pentru eforturile pe care le-au depus la acest eveniment grozav. Ne-au făcut să ne simțim în siguranță", a fost anunțul Simonei Halep.

I'm very sorry I have to pull out of singles and doubles at the Miami Open, but my injury doesn’t let me play here as I...

Posted by Simona Halep on Saturday, March 27, 2021

Turneul de la Miami (23 martie - 3 aprilie) face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $3.260.190. Competiția se dispută pe hard, iar la start pe tabloul principal sunt 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty (2019), în timp ce Simona Halep a ajuns până în faza semifinalelor (5-7, 1-6 contra Karolinei Pliskova).